Smycken

Smycken

Man brukar säga att en kvinna aldrig kan ha för många guld- eller silversmycken. Nästan varenda kvinna äger åtminstone ett ellet två. Dessa har använts under tusentals år och nuförtiden är det inte alls bara kvinnor som använder dem. Många män tycker om att ha smycken på sig. När man använder dessa känner sig alla lite snyggare och lite prydligare till vardags. Förr användes smycken enbart till lite festligare tillfällen men nu använder man både guld och silver så gott som alla dagar. De hör till vardagen och till vår dagliga utstyrsel. Många till och med känner sig nakna när de glömt att sätta på sig sina ringar eller örhängen.

Smycken gör dig lite lyckligare

Smycken av diamanter är kvinnans bästa vän

Att diamanter är en kvinnas bästa vän, ja det har man hört många gånger. En kvinna använder dagligen smycken men ingalunda diamanter. De flesta kvinnor får silver- eller guldsmycken till olika bemärkelsedagar så som födelsedag, konfirmation eller som gåva. Sin första diamant får dock många kvinnor först när de gifter sig. I över 3000 år har man fascinerats av diamanten och den kändaste av dem heter Koh-i-noor, som hittades för cirka 800 år sedan. Diamanten har uppkommit av kristalliserat kol och är det hårdaste av alla naturliga material. När man värderar en diamant kollar man på färgen, klarheten, slipningen och naturligtvis diamantens vikt.

I dessa dagar använder många oäkta armband, halsband och örhängen eftersom de är väldigt vackra accessoarer till den vardagliga klädstilen. Det finns snygga halsband, klockor, broscher och armband som inte alltid är äkta men som är så fint gjorda att man mycket lätt kan ta missta. Många har sina dyrbarheter i smyckeskrinet ända tills man går på en finare fest och använder ofta oäkta i vardagen. Värdefulla armband och halsband och dylikt skall man naturligtvis vara rädd om, men man skall komma ihåg att använda dem regelbundet eftersom de inte har något värde för en, ifall man aldrig använder dem. Smycken är definitivt gjorda för att användas.

Smycken som gåva

De flesta av oss, både kvinnor och män, gillar att få smycken till gåva. Till kvinnor är det lätt att hitta presenter eftersom de verkligen är guld- och silverälskare. Äkta silversmycken är oftast betydligt billigare än äkta guldsmycken och därför är det rätt så vanligt att man ger silversmycken till både unga och äldre. Också män gillar silversmycken då man kan ha på dem dagligen utan att känna sig för fin. Ofta överraskar männen sina fruar med små presenter i form av en vacker ring eller ett par fina örhängen. Nuförtiden är det också rätt så vanligt att barn använder till exempel sina dopsmycken, så som halsband, dagligen.

Många har kanske i sitt smyckeskrin gamla fina smycken som man fått ärva av någon gammal släkting. Gamla smycken har en alldeles speciell patina och man skall absolut inte dra sig för att använda dem. Smycket kanske har burits av sin tidigare ägare under flera år och värdet blir betydligt mindre ifall smycket aldrig används. Ifall du har ett smycke som du fått men tycker att det inte passar till din stil, kan du med hjälp av en guldsmed, fundera ifall du kunde ändra om smycket så att det passar dig och din stil. Många använder sina gamla arvegods på sin bröllopsdag som ett minne av någon kär. Man brukar ju säga att bruden skall ha något gammalt på sig när hon gifter sig eftersom det bringar tur och lycka.

Ett smyckeskrin är bra att ha

När man inte använder sina favoritsmycken, är det bra om man har ett smyckeskrin att förvara dem i. Smyckeskrinet skyddar smyckena från att bli smutsiga och från att tappas bort. Du kan i skrinet även lägga dina smycken snyggt så att till exempel halsband inte trasslar till sig. När du sätter smyckena i ett smyckeskrin skall du komma ihåg att alltid stänga låsen. Glömmer du det, händer det lätt att det trasslar till sig inne i skrinet. Likaså örhängen. Örhängen skall alltid förvaras med låsdelen på så man inte tappar bort den. På Glamor kan du låta dig inspireras av mycket vackert och du hittar fina smycken till både fest och vardag.