Tillverka egna smycken

Tillverka egna smycken

Vill du börja tillverka egna smycken? Det är en rolig och avkopplande hobby, där du får utlopp för din kreativitet. Genom att lära dig några enkla grundtekniker kan du skapa både örhängen, halsband och armband. Genom att tillverka egna smycken kan du snabbt fixa ett par örhängen inför festen, ifall du inte har några som passar. När du har finslipat tekniken kan du till och med börja sälja smycken. Du kan antingen ordna ett smyckesparty för vänner och bekanta eller också skaffar du en webshop där du säljer dem. Här kommer du få massor av tips som du kommer att ha nytta av i din karriär som smyckesdesigner.

Tillverka egna smycken billigt

Genom att tillverka egna smycken kommer du billigt undan jämfört med om du köper färdiga modesmycken av kända märken. Först måste du ha några verktyg och de du behöver är plattång, rundtång och avbitare. Det finns färdiga kit att köpa där alla tre ingår. Dessa är mindre och smidigare än de som finns hemma i verktygslådan. Om du börjar med hängande örhängen behöver du öronkrokar, hattpinnar och lämpliga pärlor. Trä en pärla på hattpinnen, använd plattång och rundtång till att göra en ögla. Fäst öglan i öronkroken. Färdigt!

På nätet finns det enkla videor om visar hur du böjer hattpinnen så att det blir snyggt. Köp billiga pärlor i början för dina första alster kommer troligen inte att bli speciellt snygga. Det dröjer ett tag innan man fått in snitsen på att tillverka egna smycken där öglor och knutar ser professionella ut. Ge inte upp för så snart du fått in tekniken kan du tillverka 20 egna örhängen för priset av ett par köpta. Förutom det nämnda kan du köpa in till exempel smyckeswire till att göra armband och halsband, memorywire till att göra spiralarmband, lås och stoppärlor.

Tillverka egna smycken är en kul hobby

Överraska med färgkombinationer

Genom att tillverka egna smycken kan du skapa färgkombinationer som är svåra att hitta i handeln. Alla smyckesdesigners arbetar olika. En del vill bara använda vanliga färgkombinationer och har sina pärlor strategiskt ordnade i färger och material. Andra, och oftast de mest kreativa, har till synes allt i oordning. I all oreda ser de dock möjligheterna att mixa fram fantastiska kombinationer. Spiralarmband är armband i rader som snurras på armen och är utan lås. Dessa är tacksamma att använda till exploderande färgkombinationer. Prova till exempel en mix av olika material och blanda färger som rosa, gul, röd, orange och metallpärlor.

Spiralarmbanden är mycket lätta att göra. Det är alltså som en spiral som man trär pärlor på. Om man gör ett i tre rader går det åt ganska mycket pärlor. Därför kan du även använda svarta gummirör och kombinera några centimeter av dessa lite här och där på armbandet. De utgör en mycket läcker kontrast till pärlorna. Att tillverka egna smycken betyder inte att du ska sitta och kopiera de kända märkenas designer. Att använda sin egen fantasi gör att dina smycken blir unika.

Sälj dina smycken

När du väl har fått snitsen på att tillverka egna smycken och helt plötsligt upptäcker att du inte har plats för mer smycken hemma kan du börja sälja. Att tillverka egna smycken och sedan sälja dem är ett utmärkt sätt att tjäna lite extra pengar. Du kan börja med att ordna ett smyckesparty hemma. Bjud in vänner och bekanta för att se vad de tycker om smyckena. Ha dem prissatta från början och var inte rädd för att ta betalt. Det är ett misstag de flesta gör från början. De undervärderar sig själva och sitt arbete och tar för lite betalt.